Taigazine

Wie is Michael Newton?

Dr Michael Newton. Psychiater en hypnotherapeut, USA, doet belangrijk onderzoek naar vooral de perioden tussen twee levens en ondermeer de rol van gidsen en leraren uit de parallelle wereld. Tijdens zijn therapeutische sessies begonnen enkele patiënten spontaan te praten over vorige levens. Newton was in het begin heel sceptisch maar begon later systematisch personen terug te brengen naar vorige levens en -vooral- naar het leven tussen twee levens. Daar zag hij dat wat de honderden personen onder hypnose vertelden onderling overeen kwam. Ze vertelden consequent dezelfde dingen, ongeacht of ze gelovig waren of atheïst of wat dan ook.

Wat hij ontdekte was letterlijk het bestaan van een nieuwe wereld, die waar we vandaan komen en bij het overlijden weer naartoe gaan. Zo beschrijven de personen onder hypnose hoe deze 'parallelle wereld' in elkaar zit en eruit ziet, hoe de mensen (wij dus) daar leven, hoe de onderlinge relaties zijn, het leerproces dat we (er) doormaken, het belang van een spiritueel leven, hoe we ons voorbereiden op een nieuw leven, enz. Newton beschrijft alles op een heel nuchtere manier, is nooit zweverig en is in staat alles op een duidelijke manier te ordenen en te formuleren. Hij schreef een aantal heel interessante boeken. Zijn eerste boek, "Journeys of Souls" was het resultaat van meer dan 10 jaar onderzoek en is absoluut de moeite waard als u informatie wil over het leven na de dood en voor het leven eruit ziet! (Hiernaast vindt u meer info over het boek bij Amazon. U kunt het boek ook bestellen online).

In zijn boek ‘Journey of Souls’ beschrijft hij het geval van een persoon die onder hypnose zijn overlijden van zijn vorig leven vertelt. De persoon realiseert zich niet meteen dat hij dood is. Hij ziet wel zijn dode lichaam onder zich liggen, maar hijzelf zweeft erboven. Iedereen aanwezig ‘denkt’ dat hij dood is, zo vertelt de persoon. Maar,’ dat ben ik niet.Ik wil roepen: hee, ik ben niet echt dood!’ .

Hij ziet hoe de verpleegsters een laken over zijn hoofd leggen en hoe zijn familie in tranen uitbarst. Maar hoewel hij beseft dat hij dood hoort te zijn voelt hij :’ ik leef !’

Dr Michael Newton is ongetwijfeld een van de meest interessante Nieuwe Wetenschappers die door zijn onderzoek een belangrijke bijdrage levert aan een nieuw begrip van het menselijk bestaan.