Taigazine

Het Disclosure Project

Na een meer dan degelijke voorbereiding gaf Steven Greer op 9 mei 2001, samen met zijn medewerkers en een hele reeks opmerkelijke getuigen, een persconferentie in de National Press Club in Washington. De getuigen kwamen, ook deze keer, uit onverdachte hoek: het waren (voormalige) piloten, militairen, inlichtingenofficieren, ambtenaren, piloten, enz en gaven eerlijke, open en heel onthullende verklaringen over hun ervaringen met en hun kennis over UFO’s.

Greer gaf toen het startschot voor het ‘Disclosure Project’ dat dit soort onderbouwde kennis en informatie naar het grote publiek wil brengen. Daarmee passeert hij – noodgedwongen - de onwil/onbekwaamheid van de mainstream pers en de overheid om deze belangrijke infomatie over dit wereldwijde fenomeen op een objectieve manier aan iedereen te geven.

Het Disclosure project brengt niet alleen een indrukwekkende reeks van (ondertussen enkele honderden!) geloofwaardige getuigen, maar ook heel wat documenten, foto’s, video’s, geluidsopnamen, ondertekende verklaringen en meer. Dit omvangrijke bewijspakket toont aan dat het UFO-fenomeen wel degelijk echt is en dat de overheden al jarenlang deze informatie hebben achtergehouden. Het project brengt nu nog steeds meer en nieuwe informatie naar buiten. Het wil alle beschikbare kennis over het fenomeen en over de niet-aardse oorsprong van de technologie die het gebruikt onthullen en vraagt ondermeer openbare hoorzittingen in het Amerikaanse Congres. Er zijn nu overigens al heel wat internationale initiatieven aan de gang die bij dit van oorsprong Amerikaanse initiatief aansluiten.

Dr Steven Greer is hoofd van het Disclosure Project. De meer dan 400 getuigen komen uit o.a. de CIA, de FBI, de NSA, NASA, alle onderdelen van het Amerikaanse leger. Daarnaast zijn er wetenschappers, piloten, technici en een reeks hoge ambtenaren. Naast Amerikaanse zijn er ook heel wat internationale getuigen.

Hieronder enkele van de getuigen (van de persconferentie van 9 mei 2001 in Washington).

 • John Callahan, was hoofd van het Accidents Evaluation and Investigation division in Washington, dat hoort bij het Federal Aviation Administration (FAA).
 • Charles L. Brown, gepensioneerd luitenant kolonel bij de Amerikaanse luchtmacht.
 • Michael Smith, was sergeant en luchtverkeersleider bij de luchtmacht van 1967 tot 1973.
 • Enrique Kolbeck, radaroperator op de internationale luchthaven van Mexico D.F.
 • Dan Willis, was top secret agent bij de Amerikaanse zeemacht.
 • Graham Bethune, gepensioneerd piloot bij de Amerikaanse zeemacht.
 • Robert Salas, van 1964 tot 1971 kapitein bij de Amerikaanse luchtmacht.
 • Dwynne Arneson, was top secret communicatieofficier bij de Amerikaanse luchtmacht.
 • Harland Bentley, was van 1957 tot 1959  bij het Amerikaanse leger en was gestationeerd op een ‘Nike Ajax’ rakettenafdeling in Maryland.
 • John Maynard, was 21 jaar top secret agent bij de DIA (Defence Intelligence Agency).
 • George A. Filer, gepensioneerde inlichtingenofficier en piloot.
 • Clifford T. Stone, was sergeant in het Amerikaanse Leger met toegang tot geheime nucleaire zaken.
 • Dan Morris, was 29 jaar bij de Amerikaanse luchtmacht.
 •  

  Bekijk hieronder het interview met voormalig Canadees minister van Defensie Paul Hellyer (slechts een van de vele getuigen van het Disclosure Project):

  Dit is de getuigenis van de Belgische (voormalig) Generaal Wilfried de Brouwer.

  Bekijk ook eens de volledige video van de bewuste persconferentie van 9 mei 2001.

  Alle getuigen maken, stuk voor stuk, brandhout van de (pseudo)argumenten die men nog steeds in de pers gebruikt om het UFO-fenomeen belachelijk te maken.

  De website van het Disclosure Project: www.disclosureproject.org